Razrješenju tehničke Vlade i isplati plaća nema mjesta na dnevnom redu

U županijskoj dvorani u Tomislavgradu danas je održana sjednica Skupštine Hercegbosanske županije na kojoj nije formirana Vlada niti je usvojen Proračun. Zapravo, to se moglo i očekivati s obzirom da zastupnici ovu tematiku nisu uvrstili u predloženi dnevni red.

Na početku sjednice zastupnik HSP-a dr. Josip Perić predložio je da se u dnevni red uvrsti i točka o razrješenju Vlade u tehničkom mandatu i donese odluka o isplati plaća korisnicima Proračuna. No većinom glasova zastupnika ovaj je prijedlog odbijen.

Na današnjoj sjednici zastupnici su usvojili Odluku o prijenosu udjela društvenog kapitala Rudnika ugljena Tušnica na Elektroprivredu HZHB, Odluku o osnovicama, stopama, načinu obračunavanja i plaćanja sredstava za ostvarivanje prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja te Odluku o prijenosu prava i obveza sa Skupštine HBŽ na opunomoćenike ŠGD “Hercegbosanske šume” iz Kupresa.

Današnja sjednica još jedanput je pokazala da zastupnici ne vode brigu o narodu koji ih je izabrao te da ih zanimaju jedino vlastiti interesi.

Ana Zorić