Zavšena Akademija za građane

Polaznici Akademije za građane odslušali su osmo, posljednje predavanje o svemu do sada urađenom, na području planiranja razvoja i investicija u općini Tomislavgrad.

O projektima koji su realizirani, ali i onima koji su u tijeku i u pripremi pobliže ih je upoznao pomoćnik načelnika za planiranje razvoja i investicije Nedžad Nuhić. Između ostalog, gospodin Nuhić se osvrnuo na razdoblje posljednih desetak godina gdje se na području općine mnogo toga napravilo. Najvažniji projekt je Duvanjski prsten, kojim se rješava vodoopskrba za sve žitelje općine. O uređenju grada, rušenju devastiranih objekata i problemima koji ih prate govorio je savjetnik načelnika za gospodarstvo Mijo Zrinušić.

Jedna od tema o kojoj su polaznici htjeli čuti nešto više je školstvo. Iako je srednje obrazovanje pod ingerencijom županije članovi radne grupe su ispoštivali želje polaznika i pozvali prof.Slobodana Radoša iz Gimnazije da održi kratko predavanje na tu temu. Profesor se osvrnuo na obrazovanje općenito, način na koji građani mogu sudjelovati u radu školskih odbora i roditeljskih vijeća, ali i na povijest gimnazije. Ovim predavanjem je završena ovogodišnja Akademija za građane. Dodjela uvjerenja će biti organizirana na jednoj od slijedećih sjednica Općinskog vijeća gdje će 20 polaznika dobiti uvjerenja.

tomislavgrad.gov.ba