Oznake Označeno s "skupština HBŽ"

skupština HBŽ

0 212

skupstina_hbz

Sjednica Skupštine Hercegbosanske županije koja je bila sazvana za petak, 15. veljače, odgođena je za utorak,19.veljače, priopćeno je iz Skupštine HBŽ-a.

Kao razlog odgađanja sjednice navode se obaveze pojedinih zastupnika iz Skupštine HBŽ-a u Domu naroda Federacije BiH.

Među točkama dnevnoga reda odgođene sjednice nalazi se, uz ostalo, Nacrt županijskoga proračuna za 2013. godinu i Nacrt zakona o njegovu izvršenju.

Fena

0 315

Sindikat MUP-a Hercegbosanske županije najavio je da će sutra ispred županijske zgrade u Tomislavgradu održati prosvjedni skup.

Razlog skupa je neusvajanje županijskog proračuna za ovu godinu što je dovelo do neisplate plaća policijskim djelatnicima. Prosvjedni skup najavljen je u 11 sati, za vrijeme sjednice Skupštine HBŽ.

Podsjećamo da je jedna od točaka dnevnog reda odluka o privremenom financiranju Hercegbosanske županije za razdoblje od 01. travnja do 30. lipnja 2012. godine.

TGportal.net

1 286

U županijskoj dvorani u Tomislavgradu danas je održana sjednica Skupštine Hercegbosanske županije na kojoj nije formirana Vlada niti je usvojen Proračun. Zapravo, to se moglo i očekivati s obzirom da zastupnici ovu tematiku nisu uvrstili u predloženi dnevni red.

Na početku sjednice zastupnik HSP-a dr. Josip Perić predložio je da se u dnevni red uvrsti i točka o razrješenju Vlade u tehničkom mandatu i donese odluka o isplati plaća korisnicima Proračuna. No većinom glasova zastupnika ovaj je prijedlog odbijen.

Na današnjoj sjednici zastupnici su usvojili Odluku o prijenosu udjela društvenog kapitala Rudnika ugljena Tušnica na Elektroprivredu HZHB, Odluku o osnovicama, stopama, načinu obračunavanja i plaćanja sredstava za ostvarivanje prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja te Odluku o prijenosu prava i obveza sa Skupštine HBŽ na opunomoćenike ŠGD “Hercegbosanske šume” iz Kupresa.

Današnja sjednica još jedanput je pokazala da zastupnici ne vode brigu o narodu koji ih je izabrao te da ih zanimaju jedino vlastiti interesi.

Ana Zorić

0 108

U županijskoj dvorani u Tomislavgradu sutra u 11 sati održat će se osma sjednica Skupštine Hercegbosanske županije.

Sudeći prema predloženom dnevnom redu, zastupnici nemaju namjeru raspravljati o uspostavi vlasti koje nema već 19 mjeseci.

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice naći će se usvajanje zapisnika s pete, šeste i sedme sjednice Skupštine, davanje suglasnosti na Odluku o prijenosu udjela društvenog kapitala JP RU “Tušnica” Livno, odluka o izmjeni Odluke o osnovicama, stopama, načinu obračunavanja i plaćanja sredstava za ostvarivanje prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja, te odluka o prijenosu prava i obveza sa Skupštine HBŽ na opunomoćenike ŠGD “Hercegbosanske šume iz Kupresa.

TGportal.net

0 146

Samostalni sindikat osnovnoga odgoja i obrazovanja uputio još jedan apel skupštinskim zastupnicima, ponovivši kako zaposlenici u osnovnome obrazovanju nisu dobili plaće za veljaču, dio ožujka, a djelatnici pojedinih škola plaću nisu dobili ni za veljaču ni ožujak te da je stanje izuzetno teško. Zastupnici su najozbiljnije upozoreni kako bi nezadovoljstvo moglo eskalirati i da su dužni obuzdati one koji protupravno dovode ljude u socijalni i ekonomski bankrot.

Ulje na vatru dolijevaju i obavijesti iz poslovnih banaka koje ovih dana uz pojašnjenje da je razlog neisplata plaća za veljaču drastično umanjuju odobrene limite tzv. crveni saldo. Umanjenja u odnosu na visinu primanja iznose od 800 KM i više. Nije novost da su uposleni u osnovnom obrazovanju upravo zahvaljujući odobrenom minusu na svojim računima održavali život, i da su i ti minusi u najvećem broju slučajeva potrošeni.

Nitko više ne broji precizno koliko je mjeseci HBŽ-a bez Vlade i još jednom je apelirano na 25 zastupnika koje je narod izabrao da vode HBŽ-u te su pozvani da se javno očituju, svaki pojedinačno, i kažu žiteljima HBŽ-e čijih su bolesnih ambicija i namjera taoci svi u HBŽ-i; predloženo je zastupnicima da ne testiraju granice strpljivosti uposlenih u osnovnom obrazovanju i drugih nego da ne izlaze iz Skupštine dok se ne dogovore i ne riješe goruće životne probleme.

Na kraju je rečeno: „Gospodo skupštinski zastupnici, preuzmite odgovornost za stanje u HBŽ-i jer je to vaša dužnost i obveza, kako moralna, ljudska, tako i politička. Za sada je na žalost ostvarena nečija ambicija „Što gore to bolje, što mutnije to isplatnije“ i svi koji to podupiru su u tome u najvećoj mjeri, na žalost, uspjeli.”

Samostalni sindikat osnovnog odgoja i obrazovanja

0 323

Devet zastupnika u Skupštini HBŽ-a zatražili su održavanje izvanredne sjednice Skupštine HBŽ-a . Prema pisanju portala livno-online.com riječ je o Josipu Periću, Ivanu Krstanoviću, Dragi Staniću, Ivici Matkoviću, Iliji Šljiviću, Ivici Budulušiću, Jozi Sliški, Predragu Kunjadiću i Mislavu Sučiću.

Na izvanrednoj sjednici koju zahtijevaju spomenuti zastupnici našle bi se dvije točke dnevnog reda, preciznije prijedlog odluke o razrješenju Vlade HBŽ-a i prijedlog odluke o isplati plaća i materijalnih troškova djelatnicima osnovnog obrazovanja u HBŽ-u.

– Prijedlogom odluke o razrješenju Vlade želimo dokinuti neustavnu  i nezakonitu  situaciju u HBŽ- u a tim činom kao legalno i legitimno izabrani zastupnici preuzeti punu odgovornost za sveukupni život u Županiji i najkraćem mogućem roku pristupiti imenovanju nove Vlade. Drugom točkom želimo poručiti kako nitko nema pravo uskratiti zakonom zajamčena prava uz ispunjenje i propisanih obveza – obrazložili su u priopćenju.

TGportal.net