Oznake Označeno s "hbž županija"

hbž županija

2 525

Politika vas izabranih Hrvata u Županijsku skupštinu Hercegbosanske županije je politika mita, korupcije i kriminala, kao i politika zaštite osobnih interesa i privilegija. Zbog takve politike nisu ugroženi samo policija, prosvjeta i zdravstvo, ugrožen je hrvatski narod. Vaši osobni animoziteti, interesi i privilegije iznad su naroda. Kriminalnom privatizacijom i pljačkom vlastitog naroda uzeta nam je budućnost. To je politika izdaje.

Kad su bile ugrožene vaše fotelje i privilegije pozivali ste se na majorizaciju Hrvata. Zbog majorizacije koju vi provodite nad svojim narodom tražimo hitno formiranje vlade i usvajanje proračuna, jer zbog vašeg bahatog, iščašenog i bolesnog ponašanja dovedena je u pitanje opstojnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Izdali ste poginule branitelje za slobodu svog naroda, izdali ste ranjene, bolesne i gladne hrvatske branitelje, izdali ste narod, izdali ste sami sebe.

Naša udruga zbog vaših osobnih animoziteta i mržnje jednih prema drugima ne može realizirati projekte, a koji su vrlo značajni za branitelje i članove njihovih obitelji. Započeli smo projekt utemeljenja braniteljskih zadruga, ali zbog vaše kratkovidnosti ne možemo raditi na zapošljavanju branitelja i članova njihovih obitelji. Pozvali smo vas na okrugli stol, koji smo organizirali u Livnu i tom prilikom doveli kompetentne i stručne ljude iz Vlade Republike Hrvatske, ali ni tada se niste pojavili među braniteljima, te na dostojan način dočekali naše goste iz Republike Hrvatske. Oprostite, što vas neopravdano prozivamo, jer vi bi došli, da ste imali osobne koristi od njihova dolaska.

Branitelji više neće čekati sindikate. Sami ćemo pozvati branitelje i hrvatski narod na prosvjede i blokade, te vas silom ukloniti iz vlasti, na način kao što su uklonjeni svi komunistički diktatori. Vi ste majorizirali narod i vratili nas u doba turskog zuluma i harača, te progona i obespravljivanja Hrvata u vrijeme zloglasne diktature kralja Aleksandra i komunističkog zločinca Josipa Broza.

Otvoreno pismo potpisali su članovi Vijeća udruge:

Stipo      Mihaljević
Matko     Šeremet
Jakov     Perković
Marijan   Rebrina
Jozo        Brajko
Mladen   Konta
Stipo       Markov
Boro       Maganić
Stipo       Zrno
Ivan        Dilber
Džoni      Čičak
Miroslav  Radojčić
Miroslav  Kaminski
Ante        Velić
Zdravko   Marelja
Ilija           Dolić
Ivica         Padro
Mirko       Gelo
Mate        Križan
Ivka          Knežević
Vlatko      Damjanović
Mile         Jurič

0 195
Na kraju 2011. godine na području šest općina Livanjskog kantona bilo je oko 8 803 nezaposlenih osoba, od čega 2 940 ili 33,4 posto životne dobi do 30 godina, podaci su Županijskog Zavoda za zapošljavanje.

Radi ublažavanja problema sve većeg broja nezaposlenih mladih osoba, prije dva mjeseca u Livnu je otvoren Centar za informiranje, savjetovanje i obuku mladih od 15 do 30 godina, koji im pruža informacije o tržištu rada, mogućnostima studiranja i stipendiranja te obuku iz informatike i stranih jezika.

Mladi su pokazali veliki interes za usluge i aktivnosti Centra, posebno oni koji su tek završili srednju školu ili fakultet, ali i oni koji imaju iskustva u traženju posla ili su već bili zaposleni, pa su se ponovo našli u evidenciji nezaposlenih.

Centru za informiranje, savjetovanje i obuku mladih u Livnu, koji u suradnji s županijskim i federalnim zavodima za zapošljavanje provodi program zapošljavanja mladih i njihovog zadržavanja u BiH, uz financijsku podršku Razvojnog programa UN (UNDP), za dva mjeseca prijavilo se više od 250 mladih.

Prema podacima općinskog Zavoda za zapošljavanje, najviše nezaposlenih u Livanjskom kantonu na kraju prošle godine imala je općina Livno, ukupno oko 3 800, od čega 1 480 ili oko 40 posto mladih do 30 godina.

Srna