Snimanje emisije Lijepom našom u Tomislavgradu

Obećanje koje je prošle godine tijekom boravka u Tomislavgradu u prigodi otkrivanja spomenika Duvanjskome gastarbajteru dao gosp. Branko Uvodić, urednik i voditelj poznatog HTV-ova serijala Lijepom našom, je ispunjeno. U Tomislavgradu će, naime, 22. svibnja u Gradskoj sportskoj dvorani u 20 sati započeti trosatno snimanje ove emisije.

U izjavi za Radio Tomislavgrad gosp. Uvodić je kazao da će u programu u većoj mjeri biti zastupljena duvanjska narodna baština, no prostor u emisiji će dobiti  i ostale općine Hercegbosanske županije.

Dodao je također da bi tijekom večeri trebale nastupiti i estradne zvijezde: Mate Bulić, Dražen Zečić, Joško Čagalj Jole, Željko Bebek, Jelena Rozga, jedna prvorazredna dalmatinska klapa i neki od najboljih hrvatskih tamburaša.

Poznato je da priprema jednog ovakvog glazbeno – scenskog spektakla iziskuje i značajna financijska sredstva. No, prema riječima gosp. Uvodića, 80 % svih troškova snimanja emisije Lijepom našom snosi Hrvatska televizija, tako da su troškovi koji će pasti na tomislavgradsku općinu u odnosu na dobit od promidžbe  grada, općine, te kulturne i tradicijske baštine ovoga kraja, skoro zanemarivi.

Emisija Lijepom našom iz Tomislavgrada će na Hrvatskoj televiziji biti emitirana u dva termina: 1. i 8.lipnja.

rtg