Složnom igrom Tomislav porazio Slogu

Na gradskom stadionu u Tomislavgradu, u 25. kolu Druge lige FBiH, HNK Tomislav porazio je momčad Sloge iz Uskoplja, rezultatom 3:1.

Utakmicu Tomislav-Sloga obilježio je Ivan Baćak-Brko, koji je postigao hat-trick i time se pobrinuo da tri prvenstvena boda ostanu u Tomislavgradu. Baćak je s tri postignuta gola definitivno osigurao epitet igrača utakmice i pokazao da je nedavna ozljeda stvar prošlosti.

Pobjedom nad Slogom nogometaši Tomislava učvrstili su se na trećem mjestu prvenstvene ljestvice, iza vodećih Troglava i Brotnja, te osigurali mirniji put na slijedeći prvenstveni ogled protiv Gruda.

U 26. kolu OL BiH kadeti i juniori HNK Tomislava odigrali su u Čitluku prvenstvene utakmice protiv vršnjaka Brotnja.

Kadetski sastav deklasirao je ekipu Brotnja rezultatom 4:1, dok je u juniorskom dvoboju domaćin opravdao ulogu favorita, te s identičnim rezultatom od 4:1 porazio Tomislav.

U visokoj pobjedi odabranika Gorana Drmića, istaknuo se Marko Šteko s dva postignuta gola, dok su vratara Brotnja po jednom svladali Mirko Bagarić i Stipan Tadić. Težak poraz juniorske momčadi Tomislava donekle je pogotkom ublažio Jure Landeka.

Krešimir Parlov