Protiv braće Ćosić iz Tomislavgrada USKOK podignuo optužnicu zbog kokaina

Protiv braće Petra i Ante Ćosića iz Tomislavgrada, te još osam osoba, zbog šverca kokaina iz Brazila vrijednog 12,8 milijuna eura, hrvatski je USKOK u Splitu podigao optužnicu, javljaju hrvatski mediji.

U svibnju prošle godine u velikoj akciji USKOK-a, pod pokroviteljstvom američke DEA-e, uhićeno je šest osoba, hrvatskih državljana koje se sumnjiče da su dio mozaika međunarodne kokainske piramide koja je prodala najmanje 375 kilograma kokaina na području Europe, što u uličnoj prodaji ima vrijednost do 40 milijuna eura.

Petar i Ante Ćosić, koji se sumnjiče kao šefovi zločinačke organizacije, navodno su uhićeni u četvrtak ujutro u okolici grada Zagreba, piše zagrebački Jutarnji list.

Potvrdio je to i odvjetnik prvoosumnjičenog Petra Ćosića, Ljubo Pavasović Visković, koji je novinaru Jutarnjeg  kazao kako je Ćosić uhićen u Zagrebu, odakle je odveden na ispitivanje u prostorije USKOK-a u Splitu. Upravo je Petar Ćosić najkrupnija “riba” među uhićenima, koji je, kako ga USKOK sumnjiči, jedini od uhićeni bio u poslu od početka do kraja nabavke kokaina.

Njega se sumnjiči da je, zajedno sa stranim državljanima Nikolom Dimitrijevićem i Šaćirom Lucevićem od travnja 2010. do svibnja 2011. u Brazilu nabavljao kokain, te ga potom preko svoje mreže (u koju spadaju i ova petorica uhićeni) distribuirao do španjolskih luka, a zatim prodavao dalje po Europi.

Svi uhićeni se nalaze u splitskom zatvoru nakon što im je određen jednomjesečni istražni pritvor.

Dnevni avaz