HNK Tomislav u Konjicu, ragbijaši u Vitezu

Seniorska momčad Tomislava, u okviru 24. kola Druge lige FBiH-grupe Jug, u subotu 5. svibnja igra protiv ekipe FK Igman. Prvenstveni dvoboj FK Igman-HNK Tomislav počinje u 17 sati na gradskom stadionu u Konjicu.

Trenutno se momčad Igmana nalazi na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice, sa sedam bodova zaostatka za trećeplasiranim Tomislavom. Zbog toga se nadamo kako će Tomislav izboriti pozitivan rezultat na neugodnom gostovanju u Konjicu, u protivnom, Igman bi se opasno približio našem sastavu u prvenstvenom poretku.

U Omladinskoj ligi BiH-grupe Jug, kadeti i juniori HNK Tomislava, u nedjelju 6. svibnja, dočekuju ekipe HNK Branitelja iz Mostara. Kadetska utakmica 25. kola OL BiH Tomislav-Branitelj, na rasporedu je od 10 sati, dok prvenstveni dvoboj juniorskih sastava počinje u 12 sati.

Pred početnicima i pionirima Tomislava je energetski izuzetno zahtjevan vikend, jer će u dva dana odigrati po dvije prvenstvene utakmice. Naime, u petak 4. svibnja igraju zaostalu utakmicu 20. kola Međužupanijske lige HBŽ, protiv HNK Kupresa. Utakmica početnika počinje u 15 sati, a susjedski derbi pionira Tomislav-Kupres od 16:30 sati.

Početnici i pioniri Tomislava neće imati mnogo vremena za regeneraciju, jer već u subotu 5. svibnja u okviru 21. kola gostuju kod HNK Kamešnice. Prvenstveni dvoboj početnika Kamešnica-Tomislav počinje u terminu od 10 sati, dok će pionirski okršaj početi u 11:30 sati.

Pored nogometnih uzbuđenja, prvosvibanjski vikend obilježen je novim ragbijaškim prvenstvenim turnirom, koji neće proteći bez sudjelovanja RK Tomislava. U nedjelju 6. svibnja na rasporedu je II. prvenstveni turnir za starije kadete, kojem je domaćin ovog puta naš ragbi klub Tomislav, ali nažalost, u “susjednom“ Vitezu.

Krešimir Parlov