Članovi Sindikata se ispričavaju jer su tražili zarađenu plaću

Predstavnicima političkog života u HBŽ-u s mandatom ili bez njega, vama koji najviše radite čestitamo 1. svibanj Međunarodni dan rada i Sindikat osnovnog odgoja i obrazovanja vam ovim putem upućuje javnu ispriku zbog svega što smo vam učinili u proteklom periodu.
Išli smo tako daleko i drznuli se upozoravati, čak i putem medija, da je naša županija jedina koja još nema Vladu ni proračun.

Znamo da je naš najveći grijeh što smo proveli štrajk i da se za ovo nekada išlo na Goli otok, gubila se obitelj, život, ali mi vas preklinjemo, poštedite nas.

Duboko se ispričavamo i pokorno molimo za oprost jer smo gramzivo tražili od vas isplatu naših zarađenih plaća.

Prihvatit ćemo svaku kaznu pa i onu ako nam zapovjedite da se odmah iselimo. Za interes naše županije i naših voljenih političara mi ćemo to šutke učiniti.

Ovim putem molimo vas, ne žurite s formiranjem Vlade i donošenjem proračuna HBŽ-e jer smo mi u osnovnom obrazovanju (a i drugi će uskoro) shvatili kako možemo živjeti bez Vlade i proračuna pa tako i bez zarađenih plaća. Mislili smo kako je umjetnost preživljavati s prosvjetnim plaćama ali smo shvatili da je puno više umjetničkog, nadljudskog u preživljavanju bez plaća i kako je, zapravo, divno raditi a ne primati plaću.

Ne zamjeramo vam, voljene naše vođe, što ste uredno primali skromne plaće i naknade kroz proteklih 19 mjeseci. Mi ne mislimo kako vi to niste zaslužili te smo uvjereni da svi koji vas prozivaju za bezobrazno i nemoralno visoka primanja u ovoj krizi griješe jer oni zapravo ne znaju koliko duboko vi promišljate i kako je vrijedno to što mi svi kao društvo, a i svemir u cjelini u vama imamo. Kako bismo vama, našim voljenim vođama iskazali najdublju pokornost, ljubav, poštovanje i vjeru mi vas molimo da do kraja ove kalendarske godine uzmete godišnje odmore jer smo svjesni koliko ste truda i rada uložili u našu dobrobit. Mi ćemo vama u čast nositi broševe s vašim slikama 24 sata na dan kako bi nam vaši likovi davali snage da izdržimo.

Krenite molimo vas na put oko svijeta i dok pješice ne prošetate ekvatorom, molimo vas ne vraćajte se, valjda će nas do tada neka svjetska sila okupirati. Čekamo okupaciju kao slamku spasa.

Na kraju mora se reći kako i među vama ima nepromišljenih koji ne misle isto i nešto traže, no svatko normalan je svjestan da ćete vi, naše voljene vođe, takve zgaziti, progutati i tako nas zauvijek zaštiti od  onih koji se usuđuju spominjati nekakva prava i pravdu, zaštitu i moral jer ako se mi odričemo prava i pravde tko to smije da nas b…, pardon tko smije isto za nas tražiti.

Sretan vam Međunarodni dan rada 1. svibanj i spremno čekamo vaše dalje upute.

Samostalni sindikat osnovnog odgoja i obrazovanja HB županije