7.Šujički polumaraton 10.kolovoza 2013.

Plakat-Sujicki-polumaraton-2013

Šujički polumaraton u svom sedmom izdanju (10. kolovoza 2013) zasigurno će potući rekord u broju sudionika. Na startnoj listi već sada je oko 50-ak prijavljenih natjecatelja iako je do utrke ostalo još mjesec dana. Organizatori očekuju oko 150 sudionika.

Prijavljeni su natjecatelji iz nekoliko zemalja;  Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije,  Austrije i Švicarske.

Kao što je već poznato polumaraton se trči na relaciji Kupres-Šujica u dužini od 21,1 km. U sklopu polumaratona u Šujici će se organizirati i dječja utrka na 750 metara, za učenike osnovnih škola.

Ova utrka je već sada prepoznatljiva i prihvaćena  prvenstveno od samih natjecatelja, ali i od Šujičana i Kuprešana koji su ovu sportsku priredbu prihvatili i pružaju joj veliku potporu. Trkači vole Šujički polumaraton između ostaloga i zbog dobrih uvjeta za ljetne utrke, dobre staze, dobre organizacije te dobrog i veselog ozračja na utrci.

Na prvi pogled izgleda respektabilno istrčati ovu relaciju i uistinu treba zavidna kondicija i spremnost, ali unatoč tomu,  iznenađujući raspon  godina koje imaju sudionici polumaratona. Tako najmlađi  maratonac ima 15 godina, a najstariji 65 godina što samo potvrđuje tezu da je bavljenje sportom, a osobito trčanjem, izuzetno zdrava aktivnost.

Nagradni fond za polumaraton je 1000KM. Pobjednici  u ženskoj i muškoj konkurenciji dobit će po

 200KM, a novčane nagrade ukupno će dobiti pet prvoplasiranih u obje konkurencije.

Pobjednici će uz novčane nagrade dobiti i sponzorske robne nagrade te će im pripast i boravak za dvije osobe u hotelu Adria-ski.

Svi sudionici koji završe utrku dobit će finišersku medalju u cilju, zatim će dobiti  prigodnu majicu sa znakom polumaratona, ručak, okrijepu  te piće.

No, ne čine nagrade same po sebi dobar maraton, čini ga publika i to je ono što svi sudionici ističu kao najjaču stranu ovoga polumaratona. Veselo ozračje u cilju u centru Šujice, veliki broj gledatelja koji svakog maratonca pri ulasku u cilj pozdravljaju ovacijama i pljeskom  je ono što svi pamte i zbog čega  svake godine broj sudionika raste.

Svakako, treba naglasiti i spremnost institucija da podrže  ovu međunarodnu sportsku manifestaciju. Prvenstveno Ministarstvo prosvjete i  sporta HB županije, općina Tomislavgrad  i Kupres jer bez njih i drugih sponzora  ne bi bilo moguće organizirati ovo atletsko natjecanje.

SPONZORI utrke:

HERCEGBOSANSKA ŽUPANIJA  ŠUJICA-DRVO, Kupres
OPĆINA  TOMISLAVGRAD DRVOPROMET d.o.o , Šujica
OPĆINA  KUPRES KAPIS  d.o.o Tvornica kablova, Tomislavgrad
TURISTIČKA ZAJEDNICA HB ŽUPANIJE,Livno GOSTIONA ŠUJICA,Šujica
HT ERONET  d.o.o Mostar ŠGD HERCEGBOSANSKE ŠUME d.o.o, Kupres
TRGOVAČKI  CENTAR  –  PRODEX, Tomislavgrad RAZGLAS  Cobra , Šujica
HOTEL  ADRIA SKI,  Kupres TENA ,Tomislavgrad
POLICIJSKA UPRAVA Tomislavgrad MASTER  INVEST d.o.o ,Livno
DOM ZDRAVLJA,Tomislavgrad KOVAČ BUS ,Tomislavgrad
PRODAJNI CENTAR-BAKOVIĆ,Tomislavgrad VERITAS  Consulting, Zurich

MASTER INVEST-Livno

TGportal.net